Alla inlägg under januari 2009

Av halvsekel - 5 januari 2009 21:17

Det var tänkt att denna dag skulle firas med vänner men det hände lite andra saker. Jag hade jobbat natt och hade fått låna en snäll arbetskollegas parkeringsplats, som innehar eluttag. Det var cirka 18 minusgrader och jag trodde att om bilmotorn får värme, så startar bilen. Men, si det gjorde han/bilen inte. Det blev att väcka maken, som kom efter en stunds väntan. Vi prövade att starta min bil med makens jobbabil, med svärfars bil och med makens systersons bil. Bilen vägrade att starta, så vi åkte hem till slut. Över tre timmar senare än jag skulle normalt kommit hem. Jag vaknade upp på eftermiddagen och ringde direkt till mina vänner och berättade vad som hänt, så festen ställdes in. På eftermiddagen åkte maken och sonen in till stan igen och prövade att starta min bil med makens brors bil. Bilen startade inte heller denna gång. Eftersom det var trettondagsafton, så var det många personer som var ute med sina bilar. En nära vän som var bjuden på festen men inte kunde komma ringde. Jag sa att festen var inställd på grund av att bilen hade krånglat. Jag berättade för henne om bilen och då erbjöd hon att vi kunde bogsera bilen till henne. Hon och hennes familj bor i närheten av mitt arbete. Till sist efter flera diskussioner fram och tillbaka, så bestämde vi oss att bogsera bilen till henne och hennes make. Vi gjorde det i samband med att vi skulle hämta äldsta dottern vid station. Innan hämtningen, så bjöd min kära vän oss på kaffe och kaka. Tack för det! Nu är vi hemma igen.

Av halvsekel - 4 januari 2009 14:54

Lördagen avslutades med att jag, maken, ena dottern och hennes pojkvän spelade spel.

Av halvsekel - 3 januari 2009 17:23

Är jag en sann optimist? Accepterar jag sådant som inte går att ändra på? Tycker jag om att utbyta goda nyheter? Bygger jag in mängder av kärlek i mitt liv. Tror jag mig ha nästan obegränsade möjligheter? Är jag hoppfull då jag inte kan vara lycklig? Använder jag min fantasi för att träna framgång? Tränar jag upp min förmåga att uppskatta det som är positivt? Avbryter jag negativa tankebanor? Räknar jag med att regelbundet förnya mig? Tror jag att jag har kontroll över min framtid? Söker jag dellösningar? Överrumplas jag sällan av motgångar? Ett motto jag har är att jag ska försöka att förändra det som är negativt till att bli positivt. Detta tror jag kommer att stärka mitt välbefinnande och därmed så blir min hälsa bättre. Tänkte visa några bilder på vad som vi hade tänkt fixa till innan jul men det gick inte att ladda upp dessa bilder. Vi ska sätta upp några lampor längst upp på fondväggen, som ska fint lysa ner. Sedan ska vi sätta upp gardiner eller draperi som ska avskilja två rum, tv-rum och finrum. Gardiner som vi kan dra för vid behov som till exempel filmkväll. Gardinerna i finrummet har jag länge tänkt byta ut, det ska bli innan månaden är slut. Berättar lite mera i ett senare inlägg om vad som jag hade tänkt göra innan jul men som inte blivit gjort. Till exempel så hade jag tänkt att samla ihop den äldsta dottern, yngsta dottern med pojkvän och sonen. Att vi skulle ha en spelkväll under julen, det har ännu inte skett men hoppas att det kommer att ske. Nu ska jag kolla betapet, en nära vän brukar spela det spelet ibland. Ha en skön kväll!



Av halvsekel - 2 januari 2009 09:02

Allt försvann, jag hade skrivit ett långt inlägg om känslor, tankar och minnen men jag glömde spara. Jag är helt ur form, finns ingen energi kvar. Inlägget handlade bland annat om. Jag pratade med min mamma på eftermiddagen och efter detta samtal dök det upp många känslor, tankar och minnen hos mig. Sedan kände jag mig ledsen för att jag tänkte på att jag omedvetet varit otydlig mot några av mina nära kära vänner. Kommunikationen behöver jag träna upp. Och ovanpå detta, så gjorde min make mig ledsen. Eftermiddagen och kvällen fylldes mestadels med tårar och ledsamhet hos mig. Det blev en tidig kväll för mig, la mig innan 21.00 men sömnen blev det dåligt med. Hoppas att denna dag blir bättre än var gårdagen var.

Av halvsekel - 1 januari 2009 13:18

Servera den goda pajen med svalkande gräddfil och krispiga tacochips. Tacopaj

Ingredienser 6 port

150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten

Fyllning:
500 g nötfärs
1 msk smör
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche paprika chili
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche
250 g coctailtomater
1 dl yellow chili eller green jalapeño
150 g Arla Köket riven ost texmex
1 tsk paprikapulver Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.

Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min. Blanda lätt crème fraiche paprika chili med lätt crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av.

Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.

Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg. Lite mildare kryddning, minska mängden Arla Köket lätt crème fraiche paprika chili med 1 dl och öka motsvarande mängd Arla Köket lätt crème fraiche.

Av halvsekel - 1 januari 2009 13:14

Tack för att vi fick komma och fira nyår med er. Tack för god mat och dryck. Första dagen på detta året. Maken, en av döttrarna och jag tog en tur på isen. Sedan gick jag och maken en promenad, skönt att röra på sig men vi skulle ha promenerat någon annanstans. När jag ser allt det här som finns bakom vårat hus, så river det upp gamla dåliga minnen som gör mig ledsen. Inget mer om det.. Nu ska jag fixa lite annat innan det blir fika. Kram på dig!!!! Detta bröd har min vän bakat och brödet är jätte gott, så nu ska jag också baka detta bröd.


Hurtbulle brödet är fyllt med nyttiga godsaker och bakas ut på direkten. Brödet håller sig saftigt och gott i flera dagar. Hurtbulle

Ingredienser 1 st

2 dl fiberberikade havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt
Gör så här Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

Skapa flashcards